Puter
 

I dag vil jeg fortelle deg litt om puter! Puter gjør kvelden i sofaen ekstra deilig og synet av den om dagen ekstra flott! Det var med dette jeg startet min ”karriere” som DIY-syerske og det er nok noe av det enkleste man kan starte med. Og så blir man så tilfreds når man har fått det til!

Slik kan det gjøres på en enkel måte:

-Ta en gammel pute som du har og vil fornye, og ta mål av den. HUSK å legge til ekstra 2 cm på alle sidene.

-Klipp ut stoffet etter målet i to like deler.

-Legg de to delene sammen, med det som skal være utsiden inn mot hverandre, og fest med knappenåler på tre sider.

-På siden hvor du skal ha lukkingen ”sparer” du igjen ca 20 cm(kommer an på hvor stor åpning du vil ha, og fester en borrelås(på den siden som skal være utsiden av puten)på hver side.

-Sy så en rett kant på vrangsiden rundt alle sidene(minus der borrelåsen skal være), sy så langt inn på stoffet som borrelåsen er bred.

-Vreng så putetrekket og fyll med den gamle puta(eller vatt som du fyller i selv, husk å prøve deg litt fram med mengde fyll slik at den blir passe kompakt).

-Borrelåsen festes sammen og brettes innover.

-Vips så har du en ny, flott og hjemmelaget pute!

Her kan du også prøve deg frem med detaljer som å sy på patch work, knapper eller lignenede. Jeg har prøvd meg fram med å sy forskjellige navn, ganske slurvete, en bokstav om gangen(d.v.s at skriften må være ganske stor og man kan sy ”sikk-sakk” eller ”rett frem”). Det blir et tøft og litt tilfeldig resultat.

Lykke til!