Tekstiler og barn

Hjem / Interiørtekstiler / Tekstiler og barn

 

Hvis du har barn eller jobber med barn vet du at det ikke alltid er så lett å aktivisere de, særlig hvis været er (kjempe)dårlig eller man av en eller annen grunn ikke har anledning til å gå ut. Barn har godt av å finne på ting selv, men har også utrolig godt av å gjøre ting organissert av voksne. Og de liker kjempegodt å få være med mamma eller pappa og å kreere ting sammen i fellesskap. Her er selvfølgelig stikkordet enkelt. Blir det for komplisert eller tar for lang tid er det mange av de små som mister lysten ganske fort. Det må også være alderstilpasset slik at det hverken blir for vanskelig eller for lett. Og så kan man passe på å bruke farger, mønster og figurer som tiltrekker forskjellige kjønn. Og man trenger slettes ikke være syerske eller proff. Sjekk ut disse ideene:

-Bruk restestoff som man allerede har eller finner i butikken.

-Klipp ut f.eks bokstaver eller figurer som man kan lime på en T-skorte eller skjørt(husk å bruke tekstillim som ikke går av i vask).

-Finn enkle mønster til f.eks en gymbag eller toalettmappe og sett i gang. Det trenger ikke være innviklet.

-La de være med på å sy egne puter som de kan ha på rommet sitt eller i bilen.

-Tegn et mønster selv etter et enkelt skjørt eller kjole(de kan være ganske rett opp ned) og sy selv.

-Lag enkle smekker som gaver til tantebarn/små kusiner og fettere.

Det kan være en fordel å organisere litt på forhånd slik at du ikke trenger å bruke så mye tid på dette sammen med barna. De går fort lei hvis det ikke skjer noe spennende og hvis de må vente for lenge. Hvis det har behov for kostbart utstyr som f.eks. spesielle symaskiner har man muligheten til å låne penger til det – ikke alle har råd til store utlegg på én gang.

Glad kvalitetstid med barna!